Întâlnire cu copiii de la școala primară a Seminarului Teologic Ortodox din Cluj Napoca
Întâlnirea cu copiii de la școala primară a Seminarului Teologic Ortodox din Cluj Napoca a avut loc în cadrul proiectului „Autorul trăiește”.

Prietenii fideli ai Tărâmului lui Andilandi își mai amintesc cu siguranță că în urmă cu un an am răspuns invitației proiectului „Autorul trăiește”, proiect inițiat de câteva profesoare inimoase, și că am citit această poveste pentru prima dată în plen, de pe foi volante, în fața prichindeilor clujeni. Nici măcar atunci nu era una nouă, ci era una scrisă cu vreo șapte ani în urmă, una care încă nu-și găsise un ilustrator pe măsură, deci nici locul potrivit la o editură.

Citește în continuare "Mașinuța Curcubeu se reîntâlnește cu prichindeii din Cluj-Napoca"

Mașinuța Curcubeu a poposit și la grădinița „Bambi Step by Step”

Vineri, 27 noiembrie, Mașinuța a luat-o ușurel, step by step, către grădinița „Bambi”. O grădiniță ca-n povești, de care pe noi (pe Matei al meu și pe mine) ne leagă dulci aduceri aminte. El și-a petrecut aici cei mai frumoși ani din viața lui de preșcolar, iar eu am mai fost invitată la școala „Bambi Step by Step”, cu ani în urmă, pentru o lectură din „Istorioare cu cosițe” – primul volum de povestiri al seriei Andilandi. Eveniment despre care îmi aduc și azi aminte cu mare plăcere și despre care puteți citi câte ceva într-un articol mai vechi.

Citește în continuare "Mașinuța Curcubeu avansează step by step"

Drumul Anei prin... librării. Urmăriți, prindeți, cumpărați! :)
Drumul Anei prin... librării. Urmăriți, prindeți, cumpărați! :)
Drumul Anei prin... librării. Urmăriți, prindeți, cumpărați!

Iată că, așa după cum v-am promis la începutul acestei luni, a apărut și cel de-al treilea volum al seriei Andilandi – Drumul Anei prin Valea Plângerii. Bine, a țâșnit din tipografie acum vreo trei, patru zile – când ne-am primit și noi (Cireșica și cu mine) volumele de autor -, dar m-am abținut să vă dau vestea până azi gândindu-mă că le va lua ceva timp cărților să ajungă în librării.

Citește în continuare "Drumul Anei prin Valea Plângerii"

Proaspăt, gustos și... sănătos.
Se pare că am fost nespus de cuminte și de muncitoare anul acesta, pentru că luna cadourilor a început în forță, iar surprizele plăcute nu mai contenesc să apară. Primul cadou găsit în ghetuțele mele virtuale dis de dimineață a fost o cărticică de care sunt tare mândră și mulțumită. A apărut la țanc, adică a adus-o Moșul azi noapte și arată minunat, deci nu e cu nimic mai prejos față de celelalte volume grozave apărute la Editura LiterNet.

Citește în continuare "Ce mi-a adus Moșul mie îți dau și ție"

Dragi prieteni ai acestui Tărîm, Am bucuria să vă anunț că începând de astăzi, 21 septembrie, romanul „Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm” – primul volum al seriei Andilandi – va fi publicat sub formă de foileton și în superba ediție în limba română a revistei The New York Times Book Review. Mă bucur că editura Mediamorphosis a acceptat propunerea celor de la Book Review România și sper ca această decizie să nu reducă vânzările potențiale, ci să permită cât mai multor cititori, altfel indeciși,…Citește în continuare „Vlad „călătorește” și în Book Review România”


Motanul încălțat

de Charles Perrault

S-a întâmplat odată ca trei feciori de morar să primească moștenire după moartea tatălui lor o moară, un măgar și un motan. Moara i-a rămas celui mai vârstnic dintre feciori, măgarul mijlociului, iar motanul mezinului. „Ce folos de la un motan?” gândi, amărât, mezinul. Frații mei vor putea să-și câștige pâinea cu ușurință, dar eu voi muri de foame. „Nu fi trist, stăpâne!” îi zise într-o bună zi motanul, cu glas omenesc. „Fă-mi doar rost de o pereche de cizme, ca să pot umbla mai…Citește în continuare „Motanul încălțat”


Privighetoarea

de Hans Christian Andersen

Demult, tare demult, tocmai în îndepărtata Chină, trăia un împărat nespus de bogat. Palatul lui, construit în întregime numai din porțelanuri fine, era considerat cel mai frumos din lume. Palatul era împrejmuit de grădini întinse, pline de flori rare care îi sporeau frumusețea, iar de jur-împrejurul acestor grădini se întindea o pădure de pini ce adăpostea drumul până la mare. În acea frumoasă pădure de pini locuia o micuță privighetoare care cânta atât de frumos, încât, dacă ți se întâmpla s-o auzi, nu mai puteai să îi uiți vreodată cântul. Pescarii care își aruncau…Citește în continuare „Privighetoarea”


Croitorașul cel viteaz

de Jacob și Wilhelm Grimm

Într-o dimineață de vară, un croitoraș ședea plin de voioșie la masa lui de lucru de lângă fereastră. Cosea de zor, iar mâinile lui parcă alergau singure pe țesătură. Tocmai atunci se întâmplă să treacă pe stradă o țărancă, strigând cât o ținea gura:

– Magiun! Magiun bun de vânzare! Magiun! Hai la magiun!

Cuvintele femeii îi plăcură croitorașului și, scoțându-și căpățâna pe fereastră, îi zise:

– Ia vino sus la mine, mătușică dragă! Presimt c-o să-ți desfaci repede toată marfa…

Citește în continuare "Croitorașul cel viteaz"

Muzicanții din Bremen

de Jacob și Wilhelm Grimm
Ilustrație cu animalele uitându-se pe fereastră în interiorul casei

A fost odată un om tare sărman, care avea un măgar ce de ani de zile îi tot căra la moară saci plini cu grăunțe. Dar, de la o vreme, bietului animal i se împuținaseră puterile și nu mai era bun de nicio ispravă. De aceea, stăpânul lui se hotărî să nu mai strice bunătate de nutreț pe dânsul…

Măgarul pricepu de îndată că nu îl așteaptă vremuri prea bune și, fără să mai stea mult pe gânduri, își luă copitele la spinare și plecă spre orașul Bremen. Nu știu ce îi venise lui în gând că acolo s-ar putea face muzicantul orașului. După ce merse el o bucată de vreme, iată că dădu peste un ogar care zăcea întins la marginea drumului, răsuflând din greu.

– Ce gâfâi așa? îl întrebă măgarul.

Citește în continuare "Muzicanții din Bremen"