Categorii Piatra de hotar

A apărut primul volum al seriei Andilandi

de Dan Mihu

Te-ai gândit cum ar fi să te trezești într-o bună dimineață în Celălalt Tărâm, alături de propriul tău Cal Năzdrăvan? Este exact ceea ce i s-a întâmplat lui Vlad Ionescu, un băiețel obișnuit ajuns într-o lume neobișnuită. Ajutat de Blajini și de Uriași, Vlad se va lupta cu Iele, Zmei, Strigoi, Căpcâni, Balauri și Solomonari, pentru a străbate până în Poiana Sânzienelor și a duce la îndeplinire tainica misiune încredințată lui de Ursitoare.

Învață din greșelile lui. Nu se știe niciodată când Ursitoarele te vor pune la încercare și pe tine… Caută în librării primul volum al seriei Andilandi: Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm.

O poveste sută la sută românească, valorificând inteligent, seducător și captivant la lectură, întregul univers mitologic și folcloric autohton. […] Un roman pentru copii mai mari, în care suspansul și surprizele se țin lanț.Ioana Drăgan, extras din prefața cărții

Celor care nu știu, le spunem că este vorba despre un roman fantasy pentru copii. Spre deosebire însă de majoritatea covârșitoare a celorlalte apariții de profil, volumul nostru este puternic inspirat (și atașat) de valorile, temele și personajele basmelor populare românești. Nu avem dragoni, magi, elfi sau orci, în schimb am decis să revitalizam zmeii, ielele, sânzienele, ursitoarele, balaurii, solomonarii, strigile și strigoii, uriașii, capcanii sau blajinii autohtoni. Nu lipsesc nici Sfânta Vineri, Calul Năzdravan sau Pasărea Măiastră.

Sintetizând pe scurt acțiunea romanului, avem de-a face cu aventura unui baiatel din București, Vlad Ionescu, ce este trimis într-o vacanță la bunicii lui din Hoghiz, un sat din Ardeal, în vreme ce mama lui rămâne acasă să nască. După nașterea fraților săi (gemenii Andrei și Lucia), Vlad este măcinat, deși nu o conștientizează, de un marcat sentiment de gelozie față de aceștia. La petrecerea de prezentare în fața satului a celor doi bebeluși, Vlad fuge de acasă luându-se după o fetiță ce fură un colac, lăsat în mod misterios pe o masă anume. Fetița se dovedește a fi una dintre cele trei Ursitoare, venite la căpătâiul noilor născuți, iar pădurea în care Vlad o urmărește se transformă miraculos din Pădurea Bogății (de lângă Hoghiz, în apropiere de Brașov) în Celalat Tărâm, locul unde trăiesc toate personajele de poveste mai sus amintite. Pentru a rămâne pe veci aici, așa cum și-ar dori, departe de frații despre care credea că îi luaseră locul în sufletul părinților săi, Vlad trebuie să îndeplinească misiunea încredințată de Ursitoare: să o ducă pe Andilandi în Poiana Sânzienelor cu ajutorul Calului său Năzdravan.

De aici începe întreaga aventură, pe care vă lăsăm să o savurați singuri… Vă spunem doar că povestea se termină cu bine și că – dacă toate decurg conform planului – în câteva luni intenționăm să edităm și volumul al doilea al seriei, în primul trimestru din 2009.

„Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm” se întinde pe 368 de pagini, ilustrate (alb negru) cu portretele naive ale personajelor poveștii, pe măsură ce își fac apariția și intră în acțiune. Deși am încercat să-i asigurăm cele mai bune condiții tipografice, am dorit să păstrăm un preț de vânzare accesibil publicului, de 25 lei / exemplar. Pentru lista librăriilor partenere, vă rugăm să consultați pagina dedicată acestora.

Altfel, vă urăm lectură și navigare plăcută!

Portretul autorului

este un blajin de pe Celălalt Tărâm. Sau măcar încearcă.

Alte pagini semnate de Dan Mihu pe Tărâmul lui Andilandi.

1 comentariu la “A apărut primul volum al seriei Andilandi

Comentariile nu sunt permise.